Hulp bij invullen belastingaangifte

Inwoners uit Nederweert met een laag inkomen kunnen hiervoor terecht bij de belastingservice van de KBO St. Lambertus Nederweert. Deze service geldt niet alleen voor leden, ook jongere inwoners met een laag inkomen kunnen er gebruik van maken. Hulp wordt geboden door drie getrainde Belastinginvullers die al jaren ervaring hebben in het verzorgen van aangiftes. Ze volgen de jaarlijks verplichte cursus en zullen zich tijdens het bezoek bij u thuis legitimeren.

Lees meer...

Eerste resultaten van de Woonwensenquête Wonen in Leveroy

In totaal is de woonwensenquête 52x ingevuld.
Daarvan is 7x aangegeven dat er geen plannen en wensen zijn voor een andere woning. De overige 45 enquêtes zijn ingevuld door alleenstaanden en gezinnen met en zonder kinderen.
Alle leeftijdsgroepen zijn vertegenwoordigd:
8x in de groep van 20 – 30 jaar
10x in de groep van 31 – 50 jaar
17x in de groep van 51 – 70 jaar
10x in de groep van > 70 jaar
In 23 enquêtes is aangegeven op zoek te zijn naar een ander huis binnen 2 jaar of tussen 2 – 5 jaar.
De resultaten laten zien dat er behoefte is aan huizen is het dorp, voor wie en wanneer.

Terugblik overleg Gemeenschapsraad 15 februari

* Verkeerssituatie:

Drie dorpsbewoners maakten gebruik van de inloopmogelijkheden om mee te praten over het onderwerp verkeer en veiligheid in de Kerkstraat en de Dorpstraat. Met Winand Bijlmakers is afgesproken dat hij deze inwoners en de gemeenschapsraad binnen 2 weken van gevraagde informatie voorziet. Die informatie komt terug in het volgende overleg van de gemeenschapsraad.

* Enquête Wonen in Leveroy

De gemeente en projectontwikkelaar krijgen een uitnodiging voor het volgend overleg van de gemeenschapsraad om de resultaten van de woonwensenquête te bespreken.

* Glasvezel

Er is een glasvezelwerkgroep gevormd, die meer informatie wil hebben over de verschillen tussen coax kabel en glasvezel en de voor- en nadelen van beide.

RSS Feed