* Wonen in Leveroy en Glasvezel: zie de aparte berichten daarover onder Woonwensen en Glasvezel.

* Verkeer en veiligheid
Eerder waren recente gegevens over verkeerstellingen en snelheidsmetingen niet beschikbaar. We vragen de gemeente of die er nu wel zijn en om die in dat geval aan ons te sturen.

* AED’s
We hebben in het dorp 3 AED’s voor het reanimeren van mensen: bij de sportvelden, het gemeenschapshuis en bij Multimate op de Houtsberg. Die zijn indertijd bekostigd door Hart voor Nederweert. Nu zijn ze toe aan een onderhoudsbeurt.

De kosten daarvoor zijn voor het dorp. Een aantal verenigingen en ook de gemeenschapsraad hebben al toegezegd mee te betalen. Hart van Nederweert verspreidt hierover binnenkort een flyer. Doe mee, ook een kleine bijdrage is welkom. Het is in ons aller belang.

* Samen Sterker, de clubkasactie van de Rabobank in mei
De gemeenschapsraad heeft besloten dit jaar de Open Eet Tafel (OET) te steunen in de actie Samen Sterker van de Rabobank. Ben je lid van de Rabobank, stem op één van onze verenigingen.

* Nieuw leven in Houben Hof
6 maart had de gemeenschapsraad een overleg met de nieuwe eigenaar van Houben Hof aan de Heerbaan, Bas Korten, over zijn plannen. Het gaat om een dagbesteding voor mensen die wonen met zorg nodig hebben. Bas zoekt vrijwilligers waarmee het kapelletje op het terrein opgeknapt en gerestaureerd kan worden. Heb je belangstelling, stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we brengen je in contact met Bas.

* Thema avond over Armoede, regelingen wanneer je weinig geld hebt.
De werkgroep steunpunt Leveroy organiseerde 19 april een avond met informatie over alle regelingen en hulp voor mensen die weinig geld hebben. Het gaat niet alleen om mensen in de bijstand. Ook zelfstandigen, zoals zzp-ers en agrariërs, kunnen heel magere jaren hebben en moeite om rond te komen. Afhankelijk van de situatie is er vaak meer mogelijk dan mensen weten.
De gemeente wil graag in contact komen met mensen die kampen met (te) weinig inkomen en moeite hebben om rond te komen. Meer informatie is te vinden bij www.antwoordopbijstand.nl , door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar het spreekuur van het steunpunt in Leveroy te komen, elke maandag van 15.00-16.00 uur.