Contacten met Ospeldijk over glasvezel

Net als de kern van Leveroy heeft ook Ospeldijk geen glasvezel. Beide kernen hebben altijd te horen gekregen, dat ze niet in aanmerking komen om mee te doen met de aanleg die nu in het buitengebied van start gaat. In juni leken er heel misschien toch mogelijkheden te zijn. In Ospeldijk is geïnventariseerd wie een aansluiting wilde. Deze lijst is met Glasvezelbuitenaf gedeeld. Eind juni berichtte Glasvezelbuitenaf dat tot eind 2019, wanneer de aanleg in het buitengebied klaar is, geen mogelijkheden zijn voor aansluiting van adressen in Ospeldijk.
Tussen Leveroy en Ospeldijk is contact geweest over deze poging. Mocht zich een mogelijkheid voordoen om toch aangesloten te worden dan wil Leveroy graag met Ospeldijk samenwerken om dit te realiseren.

Aanleg glasvezel in het buitengebied gaat door

Het buitengebied van Midden-Limburg krijgt glasvezel. Bij de sluitingsdatum voor de aanmelding om aangesloten te worden op glasvezel bleek meer dan de vereiste 50% van de adressen mee te doen. Daarna is dat percentage nog wat verder opgelopen naar bijna 60%. Op allerlei plekken waren activiteiten georganiseerd om mensen te informeren en te stimuleren om mee te doen. In Nederweert-Ospel is er extra hard aan getrokken. Dit deel van Midden-Limburg zeker bijgedragen aan het behalen van die 50%.

Glasvezel in het buitengebied van Leveroy

De campagne voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Midden-Limburg (op de website www.glasvezelbuitenaf.nl Noordwest Limburg genoemd) is in volle gang. De aanleg gaat door als uiterlijk 10 juni tenminste 50% van de woningen in dit hele buitengebied zich heeft aangemeld voor een aansluiting. Sommigen hebben bezwaar tegen de kosten van een aansluiting. Degenen die zich melden betalen eenmalig € 1.900 euro of maandelijks € 15. Provincie, gemeenten en glasvezelbedrijf hebben zich ingespannen om de kosten zo laag mogelijk te houden. In totaal is in het hele buitengebied voor de aanleg ca. 66.000 km aan graafwerk nodig. Die kosten moeten door alle partijen gezamenlijk gedragen worden.
Behalve de kosten voor de glasvezelaansluiting betaalt elk huishouden maandelijks vanaf € 45-55 voor internet, tv en telefoon. De verwachting is dat voor de meeste huishoudens de maandelijkse kosten weinig afwijken van wat nu ook al voor tv, internet en telefoon betaald moet worden. De verbindingen zullen daarentegen veel beter worden.

De werkgroep Glasvezel van de Gemeenschapsraad is er voor iedereen die vragen heeft over de aansluiting. De werkgroep is per mail bereikbaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De werkgroep organiseert ook informatiebijeenkomsten.
- Dinsdag 8 mei was de eerste in de Leidhinde voor de omgeving Kelperweg, Deckersstraat, Houtsberg
- Dinsdag 15 mei, 19.00 uur is de volgende in de Pestoeërskoel. Iedereen die vragen heeft, is welkom.

Ook elders vinden informatiebijeenkomsten plaats:
- Woensdag 16 mei, 20.00 uur, NAS-buurt/Leudal, Handbooglokaal Roggel, aanmelden gewenst.
- Donderdag 17 mei, 20.00 uur, Ospeldijk/Nederweert, Schutterij St. Odilia, Zwarteboordweg 5.
- Vrijdag 18 mei, 20.00 uur, Roggel/Leudal, Business Centrum Leudal, Markt 6.
- Vrijdag 18 mei, 20.00 uur, Ospel/Nederweert, Boerenspellen, Vrijkebomenweg 9.
- Woensdag 23 mei, 20.00 uur, Ospeldijk/Nederweert, Schutterij St. Odilia, Zwarteboordweg 5.
- Woensdag 23 mei, 20.30 uur, Nederweert, Le Winne, Boeket 6.
- Donderdag 24 mei, 19.30 uur, Nederweert, Schietsportcentrum Kraan, Kraan 18b.
- Woensdag 30 mei, 18.00 – 21.00 uur, Expert Lambers, Sint Lambertusstraat 1.

Meer artikelen...

  1. Voortgang glasvezel