In januari schreven we over nut en noodzaak van glasvezel. De werkgroep glasvezel van de gemeenschapsraad had twee doelen:
- Zich sterk maken voor de aanleg van glasvezel in de kern van het dorp.
- Mensen in het buitengebied enthousiast te maken voor glasvezel en te vragen om zich aan te melden voor de aanleg op hun adres.

De werkgroep heeft zich verdiept in de mogelijkheden van glasvezel en de voorwaarden voor de aanleg ervan. Dat leverde het volgende op:
- Er komt alleen glasvezel als minimaal 50% van de woningen in Midden-Limburg meedoet. Die aanleg kost óf in één keer € 1.900,- of elke maand € 15,-. De kosten van internet, geleverd door een provider komen er nog bij.
- Voor de kern zijn er slechts kleine verschillen tussen de kwaliteit van de huidige coaxverbinding en die van glasvezel. Veel mensen in de kern zijn tevreden over hun internet.
- Het buitengebied heeft een – bijna altijd slechte - internetverbinding via de telefoonlijn.

Conclusie:
- De bewoners van het buitengebied gaan er echt op vooruit met internet via glasvezel. Voor hen is van belang dat tenminste 50% van de bewoners in het gebied mee wil doen. Is dat niet het geval dan gaat de aanleg niet door.
- In de kern zullen veel mensen niet bereid zijn om mee te doen met een glasvezelverbinding vanwege de kosten. Als daardoor 50% aanmeldingen niet gehaald wordt, gaat de aanleg niet door. In de kern heeft dan nog steeds een goede verbinding, terwijl het buitengebied blijft zitten met een slechte verbinding.
- De werkgroep richt zich nu op goed informeren van de inwoners van het buitengebied in Leveroy, zodat zoveel mogelijk mensen mee gaan doen.

De campagne om zich aan te melden voor internet via glasvezel is begin april gestart.
Meer informatie is te vinden op www.glasvezelbuitenaf.nl
Stuur voor vragen en informatie een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.